Sofia24.bg ще ви разкаже за един много екзотичен плод. Казват, че той

...
Sofia24.bg ще ви разкаже за един много екзотичен плод. Казват, че той
Коментари Харесай

Наричат го Драконово око, помага при безсъние и анемия

Sofia24.bg  ще ви опише за един доста другоземен плод. Казват, че той е един от най-сладките плодове в света. Лонганът е тропически дървесен тип, който дава ядливи плодове. Плодът на лонгана е сходен на този на проличава, само че по-слабо благоуханен. Неговата татковина е Китай. " Драконово око “ е наречено по този начин, тъй като наподобява на очна ябълка, когато плодовете му са със свалена обвивка.

Напълно узрелият, прясно събран плод има обвивка, сходна на кора, тънка и твърда, което прави плодовете лесни за белене, като изцежда пулпа, както се напуква слънчогледово семе. Семето е малко, кръгло и твърдо, наподобява емайлирано, лакирано черно.

Този плод съдържа захар, вит. C, вит. B, калций, желязо, фосфор, мед, цинк, манган, магнезий и калий, както и доста други субстанции, които са потребни за кожата. В китайската национална медицина постоянно употребяват изсушените плодове, защото имат успокоителен резултат. Съдържанието на вит. C е равно на 80% от дневните потребности на хората. Продуктът е с ниско наличие на калории, като 100 грама плодове съдържат единствено 60 ккал. Плодът съдържа високи равнища на аскорбинова киселина (84 mg), калий (266 mg) и вода (82 g). 

В китайската и тайландската кухня предимно го употребяват за изработката на сладкиши, супи и компот. Оказва удобно влияние на сърцето, панкреаса и далака. Подхранва кръвта и успокоява нервите. Използва се при лекуване на безсъние, аритмия, анемия, виене на свят, слаба памет и стрес.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР